zondag 19 augustus 2012

1/8e Veenendaal

Gisteren stond de 1/8e triatlon van Veenendaal op het programma. Starten op het NK diezelfde dag was vanwege mijn huidige fitheid geen optie. Ik koos er dus voor in de morgen op de korte afstand te starten, een afstand die me vroeger goed lag.

Ik was op tijd aanwezig in Veenendaal en wist dat het een non-wetsuit zwem zou zijn. Om 09.00 uur werden we weggeschoten en wellicht had ik iets dichter naar rechts moeten starten maar nu lag ik al snel in de voeten van de koploper. Dat die iets te hard ging werd me bij de tweede boei duidelijk en dus dook ik in de voeten van een achtervolgend groepje. Als vijfde in mijn serie kwam ik uit het water en al snel zat ik op de fiets.

Op de provinciale weg kon ik goed doortrekken en zat ik al snel in tweede positie een 200m achter de koploper. Achterop het parcours in een bocht gleed mijn voorwiel weg en lag ik op het asfalt. Een ervaring die ik nog niet had. Ik stond op en controleerde de schade aan mijn lichaam. Het leek mee te vallen al had ik wat last van mijn enkel en heup. De ketting kreeg ik niet 1-2-3 op het tandblad en dus wist ik eigenlijk al dat ik de wedstrijd had verloren. Eenmaal terug op de fiets had ik even nodig mijn ritme terug te vinden. Ik liep uiteindelijk weer in op de kop maar het gat was nog steeds aanzienlijk.

Eenmaal in de wissel was het zaak proberen terug te lopen naar de kop. Mijn lichaam was wat stram na de aanraking met het asfalt en ik liep niet vanzelf. Uiteindelijk kwam ik in mijn serie iets te kort om nog op de derde plek te eindigen. Overall in alle series werd ik zesde. Ik was wel derde in de categorie 20-30 en dus mocht ik nog op het podium. De valpartij heeft me een veel betere klassificate gekost maar goed dan had ik niet moeten vallen. Toch had ik graag gezien waar ik dan had geƫindigd tussen al die korte afstand specialisten.

In de namiddag het NK als toeschouwer bekeken. Mooi om te zien hoe vrienden uit de sport in de verzengende hitte alles gaven. Omdat atleten niet genoeg water kunnen krijgen in deze temperaturen besloot ik te assisteren bij een waterpost. Of ik naast het parcours sta te schreeuwen of met een paar bekers water in mijn hand maakt dan ook niet uit.

Wat we nu gaan doen weet ik nog niet. 2013 plannen, dat zeker maar dit seizoen zit het er qua triatlons denk ik op. Waarschijnlijk nog wel ergens een halve marathon en wat loopwedstrijdjes maar dan houdt het wel op.

Sportieve groeten,

Henry Piek

Geen opmerkingen: